Moeders van de Thee
MenuMenu

~ Ondersteuning individueel ~

De stichting werkt niet alleen nauw samen met enkele Sri Lankaanse katholieke priesters die ter plaatse werkzaam zijn, maar heeft ook hulp van een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij  informeren de stichting over de problemen ter plaatse. Hun gedocumenteerde voorstellen en plannen worden door ons gewogen op haalbaarheid, effectiviteit, prioriteit en in de eerste plaats het voldoen aan onze doelstellingen. Zij besteden het geld aan de geselecteerde projecten en activiteiten. Verder komt het veelvuldig voor dat een bewoners van een theedorp ons telefonisch weet te bereiken om een hulpvraag te stellen.

Kleuteronderwijs

Er wordt in Sri Lanka zeer beperkt kleuteronderwijs gegeven (4-6 jaar). De priesters zijn al vele jaren bezig met het opzetten van kleine scholen (pre-school) voor kleuteronderwijs op de plantages. Meisjes uit de dorpen worden daarbij opgeleid tot lerares. Het is heel belangrijk de kinderen in een vroeg stadium met regelmaat en discipline te confronteren en voor te bereiden op het onderwijs. Als de kinderen naar deze vorm van onderwijs kunnen, geeft het de moeders de tijd om thee te plukken en bij te dragen aan het inkomen van het gezin. De stichting staat achter deze activiteiten.

Lager Onderwijs

Het lager onderwijs vindt plaats in de dorpscholen en hoewel hier ook vaak financiële wensen liggen, richt de stichting zich toch op het verder leren na de lagere school. Natuurlijk is het voor aantal ouders ook moeilijk om bij te dragen in de kosten, individuele hulpvragen worden ondersteund na overleg met de hoofdorganisatie.

Stichting Tey-illai Annei | Theo Dobbehof 42 | 3762 XS Soest| 035-602 84 05 | info@moedersvandethee.nl